Ny svensk supersportsbil slår Koenigsegg

Bebi Quercianella heter den nye supersvensken som, hvis alt går etter planen, vil komme på markedet om noen få måneder. Det er en ekte supersportsbil, superlett og superrask - den akselererer fortere fra 0 til 100 enn selveste Koenigsegg!

Publisert
Sist oppdatert

Historien bak det snodige navnet på bilen er litt spesiell. Clas Müller, mannen bak det nye svenske bileventyret, ble inspirert til å ta fatt på prosjektet gjennom samtaler med den berømte bilingeniøren og designeren Giotto Bizzarini, som er oppvokst i den italienske byen Quercianella.

Lettvekter

Müller har vært pådriver for prosjektet siden 1997 da han var i Toscana på bryllupsreise og møtte Bizzarini. Han er overbevist om at det finnes en nisje for en lettvekts supersportsbil, det vil si med ytelser som en Pagani Zonda eller en Ferrari Enzo men halvparten så tung - og dermed også til halve prisen (I praksis under to millioner kroner - utenfor Norge). Den første kjørbare Bebi-prototypen het P1 og ble behørig omtalt i svensk presse. Teamet er sammensatt av dedikerte og dyktige fagfolk med utfyllende kompetanseområder, arbeidet har pågått svært målrettet helt frem til i dag, og det ferdige produktet annonseres altså nå av selskapet, som heter Laboratorio Bebi.

Som lovet er bilen meget lett: kun 525 kilo eller halvparten så mye som en Polo. Bilen er ellers 423 centimeter lang, 192 centimeter bred og 104 centimeter høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer