Ny svenskdesignet superbil

Vi gleder oss til å se denne utstilt på Pebble Beach Concours d'Elegance i august.

Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske spionfotografen Brenda Priddy kan bekrefte at supersportsbilen Devon GTX eksisterer, og til og med at den er under testing med den britiske Le Mans-vinneren Justin Bell bak rattet. Hun overvar nemlig en testseanse på Willow Springs raceway og fikk tatt de første bildene av et ferdig eksemplar.

8,4 liter V10

Videre kan hun bekrefte at bilen har karosseri i karbonfiber og glasstak. Hun overhørte også at motoren yter 650 hestekrefter hvilket er i tråd med det man trodde ut ifra opplysningene om at mekanikken er basert på Dodge Viper med en V10-motor med 8,4 liter slagvolum.

Det skulle kunne bygge opp under slagordet Devon Motorworks har lansert: Americas next supercar.

Vi må i denne omgang nøye oss med datagenererte bilder av bilen, men produksjonsmodellen skal visstnok være svært lik.

Bød 5,5 M$ for Viper

Devon Motorworks er eid av grunnlegger Scott Devon. Modellen GTX - en videreutvikling i forhold til den røde GT (eks-VR Paulin Concept), som vi ser med svenske skilter på en datagenerert illustrasjon - er designet av svensken Daniel Paulin. Paulin har bakgrunn blant annet fra Ford. Han har også virket som designkonsulent - som Paulin Motor Cars i Gøteborg. Når det gjelder Devon Motorworks, gjorde de seg for øvrig bemerket nylig da de la inn et bud på merkenavnet Viper (kjent nettopp fra Dodge Viper), men Chrysler ønsket minst 10 millioner dollar mens Devon kun bød 5,5. Handelen ble ikke noe av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer