Fotograferer alle med mobilen i hånda

Ny teknologi avslører mobilsynderne

Flere land har tatt i bruk smarte kameraer som tar bilder av de som bruker mobiltelefon ulovlig bak rattet.

BLIR AVSLØRT: Nederlandske myndigheter har nå bestemt at det skal benyttes smarte kameraer til å fotografere dem som bruker mobiltelefonen ulovlig mens de kjører bil. Foto: Openbaar Ministerie
BLIR AVSLØRT: Nederlandske myndigheter har nå bestemt at det skal benyttes smarte kameraer til å fotografere dem som bruker mobiltelefonen ulovlig mens de kjører bil. Foto: Openbaar Ministerie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For sikkerheten på veiene er det en viktig prioritet for myndighetene at bilførerne ikke fikler med telefonen mens de kjører. Derfor har UP mange ganger arrangert egne storkontroller for å ta dem som bryter loven på dette punktet.

Det gjør de ved å benytte kamera og linse, mens de fysisk avholder kontrollene. Dermed er det ikke alt for ofte at mobilsynderne faktisk blir tatt. Stort sett kan folk fikle så mye de vil i bilen, uten at de får noen straff for lovbruddet.

Tar automatisk bilde

Men det finnes teknologi som gjør at mobilsynderne kanskje kan endre vanene sine raskt.

Nederland blir nemlig det første landet i Europa, som tar i bruk kameraer som fotograferer alle passerende biler, for å avsløre sjåfører som bruker mobilen mens de kjører. Systemet skal se ut som de moderne kameraene som benyttes av norske bomstasjoner.

Ifølge Motor, som siterer den nederlandske påtalemakten, har Australia tidligere tatt det i bruk, og videre vurdert teknologien som en suksess.

Nå håper nederlenderne å avsløre mange flere som ulovlig benytter mobiltelefonen mens de kjører bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer