Hevder dieselbilen er mye renere

Ny teknologi gir rimeligere Mercedes-luksus

Nå er prisene på nye ladbare E-klasse (EQ power), klare.

HELT NY DRIVLINJE: Både med bensinmotor og dieselmotor tilbyr nå Mercedes sitt nye EQ-program med ladbar teknologi og batteripakker med mer enn dobbel kapasitet i forhold til forrige generasjon. Her en E 300 e. Foto: Daimler AG
HELT NY DRIVLINJE: Både med bensinmotor og dieselmotor tilbyr nå Mercedes sitt nye EQ-program med ladbar teknologi og batteripakker med mer enn dobbel kapasitet i forhold til forrige generasjon. Her en E 300 e. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert

Diesel er ikke død! I hvert fall hvis vi skal tro Mercedes-Benz. Både Daimler og Volkswagen-konsernet fortsetter å kjempe for fremtiden, på mellomlang sikt, for dette drivstoffet - som utvilsomt skal være mer klimavennlig enn bensin på grunn av lavere CO2-utslipp.

Ifølge Daimler gjør den nyeste dieselteknologien all negativ innstilling til dette drivstoffet i nye biler fra produsenten irrelevant. Dette gjelder i enda større grad for den nye kombinasjonen mellom elmotor og nyeste generasjon dieselmotor i de nye EQ-hybridene.

Vi prøvekjørte flere av de ladbare hybridene i de nye EQ-seriene ganske nylig og kunne konstatere at det er gjort betydelige fremskritt når det gjelder elektrifiseringen.

Den nye E-Klasse som ladbar hybrid - «EQ power» - med over 50 kilometer oppgitt elektrisk rekkevidde, er nå klar for bestilling. E-Klasse sedan blir tilgjengelig som EQ power med både bensin- og dieselmotor, i tillegg til en stasjonsvogn i kombinasjon med diesel.

Alle modellene får som nevnt doblet batterikapasitet og ladehastighet, inntil 320 hestekrefter og et dreiemoment på hele 700 Newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer