Bird elsparkesykkel:

Ny teknologi skal stoppe elsparkesykkelen

Elkjøretøyselskapet Bird debuterer med teknologi som skal hindre deg å kjøre på fortauet.

BIRD: Bird sin nye funksjon gjenkjenner at du kjører på fortauet, og vil sakke ned farten når elsparkesyklisten nærmer seg en fortauskant. Video: Bird Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes flere regler for elsparkesykler, og en av dem er at man ikke kan kjøre med en hastighet over 20 km/t.

Du kan kjøre på gang-/sykkelvei og fortau her i Norge, så lenge det ikke er mange fotgjengere og andre trafikanter der. Når du kjører her må du vise hensyn til de gående ved å tilpasse farten og holde avstand.

– Seks kilometer er maksfarten du kan ha på elsparkesykkel og sykkel når du passerer en fotgjenger, påpeker seniorrådgiver hos Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen til Dinside.

Nå tar elkjøretøyselskapet Bird grep med ny teknologi, som skal hindre folk å kjøre på fortauet, noe som er forbudt i flere land.

Bruker GPS

Elsparkesykkelen skal oppdage fortauet noen centimeter før man treffer det, forteller Scott Rushfort, som er sjef for kjøretøy hos Bird.

– Men hvordan vil det funke i praksis?

– Typiske GPS-løsninger kan oppleve dataforsinkelser på opptil 15 sekunder, men Bird sin innebygde kjøretøysensor er i stand til å oppdatere GPS-signaler 200 ganger i sekundet, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer