Ny terrengbil fra Toyota

Toyota lanserer nå en ny Land Cruiser av den lille typen. Den store heter V8 og ble lansert i 2008.

Ny terrengbil fra Toyota
Publisert
Sist oppdatert

Forgjengeren til Land Cruiser kom i 1951 og navnet Land Cruiser ble lansert i 1954. Gjennom årenes løp har det eksistert i et hav av varianter. Det var Toyotas toppsjef den gangen som likte navnet Land Rover så godt at han like gjerne døpte Toyotas terrengbil Land Cruiser.

Selv om Toyota nå forsøker å lage moderne Land Cruisere med avansert elektronikk som iPod-tilkoblinger, antiskrens og mye luksus- og jåleutstyr, er det en ting som fortsatt er helt sikkert. Land Cruiser er ei fjellgeit, og det som rett og slett kan kalles en skikkelig terrengbil.

Terrengkjøring er som kjent ikke lovlig i Norge og hvis noen nå har skylappene på og lurer på hvorfor det finnes terrengbiler her, så finnes det et svar på det. Dette er en bil som Toyota har utviklet for hele verden, og det er et stort sted med mange land og utfordringer! Land Cruiser skal fungere på snø og is, men også særlig i ørken, jungel og andre varme og plundrete steder. Inkludert denne modellen som vi har testkjørt her, selger Toyota Land Cruiser i en eller annen variant i hele 188 land!

Selv om det finnes mange Land Cruisere er dette bare fjerde generasjon i denne serien, som heter Light Duty. Light Duty kom i 1985 og andre generasjon fulgte på i 1996. Denne het Land Cruiser 90. Land Cruiser 120 kom deretter i 2002. Nå erstattes denne av dagens testbil som heter Land Cruiser 150.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer