Ny, tøff folke-SUV

Det er visstnok bilder av 2010-modellen av Kia Sportage som har lekket ut via et spansk nettsted.

Ny, tøff folke-SUV
Publisert
Sist oppdatert

Det er via det spanske nettstedet es.autoblog.com disse bildene har lekket ut. Kilden skal være det europeiske patentkontoret.

Umaskert

Det som gjør disse bildene interessante er at, i og med at de stammer fra patentkontoret er bilen helt umaskert, i motsetning til det vi pleier å se på våre spionbilder. Vi skal imidlertid ikke se bort fra at produksjonsbilen blir noe annerledes og at dette er en prototype - kanskje den som skal presenteres som konsept på bilutstillingen i Genève i mars.

Bror av iX35

Selve designen er unektelig mer attraktiv og tidsriktig enn den vi ser på dagens Sportage, som hadde sine glansdager for fem år siden da den var tilgjengelig med kombinasjonen dieselmotor og automat. Bilen bil for øvrig fortsatt være søsken med Hyundai iX35, som er på vei ut i markedet.

Audi-designer

Det er tidligere Audi-designer Peter Schreyer som har ansvaret for formspråk og linjeføring, og den kommende Sportage er tydleig inspirert av den helt nye Kia Sorento, som nylig er lansert. Schreyer er for øvrig også mannen bak ansiktsløftede cee'd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.