Ny Toledo med flere former?

Den nye Seat Toledo introduseres i Norge i april/mai. Den kommer som sedan, og i fire motoralternativer. Ryktene vil ha det til at den etter hvert også kommer som coupe og kabriolet.

Publisert

Det er det tyske motorbladet ”Auto Motor und sport” som skriver dette i sitt siste nummer. - Vi kan ikke se bort i fra at den på sikt kommer som coupe og kabriolet, sier Seats produktsjef Petter Nøttestad hos Harald A. Møller. Men han understreker at han ikke kan bekrefte at fabrikken har konkrete planer om dette på nåværende tidspunkt.

Fem motorer

Men noe som i alle fall er sikkert, det er at sedanutgaven av Toledo kommer på markedet her i landet i månedskifte april/mai. Den vil da etter hvert bli tilgjengelig med tre motoralternativer; tre bensinmotorer og to Tdi-motorer.

Bensin

Bensinkolleksjonen består av en 1,6-liter, en 1,8-liter og en 2,3-liter. 1,6-literen yter sine maksimale 100 hestekrefter ved 5600 omdreininger, og maks dreiemoment er på 145 Nm ved 3800 omdreininger. 1,8-literen yter 125 hk ved 6000 omdreininger, og har maksimalt dreiemoment på 170 Nm ved 4200 omdreininger i minuttet.

Den største av bensinmotorene er en femventilers 2,3-liter. Den har en maksimal ytelse på 150 hester ved 5700 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er på 205 Nm ved 3500 omdreininger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.