Ny Toyota Avensis nærmer seg

En ny utgave av Toyota Avensis skal vises allerede til høsten.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Avensis ble lansert i 2003 og er således snaut fem år gammel. Når en erstatter ventes å komme på markedet neste år, vil det si at den nåværende modellen blir snaut seks år gammel, hvilket er ganske normalt i japansk sammenheng.

Se store bilder

Tredje mest solgt i fjor

Her i Norge virker det ikke som om det er noen bråhast med noen ny modell ennå. Avensis ble nemlig Norges tredje mest solgte personbil i 2007. Men foran på statistikken lå erkekonkurrenten Passat. Også nye Mondeo byr Avensis på hard konkurranse om kundene.

Mindre

Og sammenlignet med disse bilene har Avensis en ulempe i størrelsen, eller mangel på sådan. Flere av konkurrentene har nemlig vokst nesten ut av klassen og har en lengdefordel på rundt ti centimeter. Også på en del andre områder har Avensis til en viss grad blitt frakjørt av de argeste konkurrentene, selv om ansiktsløftningen for snaut to år siden hjalp en del.

Sjekk hva bilen din er verdt

Litt større

Neste generasjon Avensis kommer størrelsesmessig trolig til å legge seg på omtrent samme nivå som Volkswagen Passat og Ford Mondeo, hvilket vil si et sted rundt 480 centimeter i stasjonsvognutførelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer