Ny Toyota Avensis nærmer seg

En ny utgave av Toyota Avensis skal vises allerede til høsten.

Publisert
Sist oppdatert
En hybridvariant er forventet av mange, men kommer neppe under Avensis-navnet.


Dagens Avensis ble lansert i 2003 og er således snaut fem år gammel. Når en erstatter ventes å komme på markedet neste år, vil det si at den nåværende modellen blir snaut seks år gammel, hvilket er ganske normalt i japansk sammenheng.

Se store bilder

Tredje mest solgt i fjor

Her i Norge virker det ikke som om det er noen bråhast med noen ny modell ennå. Avensis ble nemlig Norges tredje mest solgte personbil i 2007. Men foran på statistikken lå erkekonkurrenten Passat. Også nye Mondeo byr Avensis på hard konkurranse om kundene.

Mindre

Ny Toyota Avensis nærmer seg

Ny Toyota Avensis nærmer seg

  1. Store bilder


Og sammenlignet med disse bilene har Avensis en ulempe i størrelsen, eller mangel på sådan. Flere av konkurrentene har nemlig vokst nesten ut av klassen og har en lengdefordel på rundt ti centimeter. Også på en del andre områder har Avensis til en viss grad blitt frakjørt av de argeste konkurrentene, selv om ansiktsløftningen for snaut to år siden hjalp en del.

Sjekk hva bilen din er verdt

Litt større

Neste generasjon Avensis kommer størrelsesmessig trolig til å legge seg på omtrent samme nivå som Volkswagen Passat og Ford Mondeo, hvilket vil si et sted rundt 480 centimeter i stasjonsvognutførelse.

Design

Ny Toyota Avensis nærmer seg


Utseendemessig vil man trolig satse på en kraftig front med store frontlykter dratt godt oppå fremskjermene. Innvendig ryktes det at man vil satse på en skråstilt, stigende midtkonsoll med en høyt plassert girspak, slik som i dagens Auris. Et stort glasstak blir også trolig tilgjengelig til stasjonsvognen.

Dieselfokus

Når det gjelder det tekniske, er det lite som er kjent foreløpig. Men vi regner med at Toyota kommer til å videreføre sine relativt moderne dieselmotorer. På bensinsiden har man imidlertid en jobb å gjøre.

Ikke hybrid

En hybridvariant er forventet av mange, men kommer neppe under Avensis-navnet. Toyota vil etter alt å dømme satse på egne eksklusive modeller for dette, slik man har gjort med Prius.

Firehjulsdrift

Ny Toyota Avensis nærmer seg


Firehjulsdrift er det imidlertid ganske sannsynlig at vi får se på enkelte utgaver av Avensis. Det vil i så fall være en ny strategi for Toyota som i dag kun har firehjulsdrift på SUVene sine på det europeiske markedet.

Til høsten

Neste generasjon Toyota Avensis skal vises på Paris-utstillingen tidlig i høst. Vi regner med at stadig mer informasjon kommer til å bli tilgjengelig frem til da.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer