Ny Toyota-hybrid kommer i sommer

Toyota er fortsatt ledende på hybrid. Nå kommer også Auris som hybridbil i løpet av kort tid.

Hybrid-versjonen vil trolig øke Auris-salget betydelig Foto: Toyota
Hybrid-versjonen vil trolig øke Auris-salget betydelig Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Prius har på mange måter blitt selve symbolet på miljø- og hybridbiler. Kanskje ikke så rart da den første utgaven kom allerede i 1997 og har siden da vært blant en liten håndfull hybridbiler som faktisk har blitt solgt i et betydelig antall eksemplarer.

Ved inngangen til april var Prius Norges åttende mest solgte bil og med det Toyotas nest mest solgte modell. Det demonstrerer en ny utvikling, nemlig at hybridbilene begynner å gjøre seg gjeldende også i toppen av salgslistene.

I løpet av sommeren

Men bedre vil det trolig bli for Toyota. For nå kommer nemlig kompaktklassebilen Auris også som hybrid. Bilen ble vist frem på bilutstillingen i Genève litt tidligere i år og den skal være på plass i Norge i løpet av sommeren. Det er første gang på det norske markedet at en allerede eksisterende bilmodell med salgstall i denne størrelsesordenen får slik teknologi. Auris ligger etter mars måned på en 14.-plass på salgsstatistikkene.

En generell oppdatering av Auris og tilkomsten av en hybridversjon i sommer vil trolig løfte den betydelig i de kommende månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer