Avslørt: SUV for storfamilien

Ny Toyota-hybrid med 4x4 og 7 seter

Sjekk denne! En ny, stor familiebil fra Toyota kan komme snart til Norge.

STOR SUV: Gjemt bort på parkeringsplassen til den norske importøren står en Toyota Highlander Hybrid. Det kan bli en nyhet for storfamilien eller taxi-næringa. Foto: Espen Stensrud
STOR SUV: Gjemt bort på parkeringsplassen til den norske importøren står en Toyota Highlander Hybrid. Det kan bli en nyhet for storfamilien eller taxi-næringa. Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert

Vi kom over denne - bortgjemt på parkeringsplassen hos den norske Toyota-importøren. En stor SUV som kan tilby det Land Cruiser ikke har: Hybrid drivlinje og en mer fleksibel tredje seterad.

Nå har riktignok Toyota Norge en Lexus RX 450h i sin portefølje, som både kan tilby seteplass til sju og firehjulstrekk. Men Highlander Hybrid, som vi ser på bildene, er en enda større bil.

Den er svært populær på de amerikanske og asiatiske markedene. Der kommer den med en 3,5-liters V6, som sammen med batteripakka gir en systemeffekt på hele 306 hestekrefter.

Bilen vi ser på bildene er en 2019-modell. Men: Allerede i februar kommer den i ny hybridutgave med en 2,5-liters firesylindret motor.

Denne jobber i kombinasjon med to elektriske motorer. Da blir systemeffekten 240 hester. Forbruket skal ligge under literen pr. mil (EPA-målt, som er noe strengere enn europeiske WLTP).

Men det viktigste: Det totale CO2-utslippet blir mindre og prisen mer hyggelig.

Hybriden vil få et nytt firehjulstrekksystem, der en elmotor driver bakhjulene etter behov. Den bakre elmotoren opererer individuelt uten noen mekanisk kopling mellom girkasse og bakhjulene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer