Ny type forsikringssvindel

Bilister advares mot en ny type utspekulert forsikringssvindel. "Flash for cash" finnes nå også i Norge.

Bilister advares mot ny type bilsvindel: "Flash for cash". En "hjelpsom" bilist blinker til deg som for å slippe deg frem, for så å krasje rett inn i deg og kreve forsikringsoppgjør. Foto: colourbox.com
Bilister advares mot ny type bilsvindel: "Flash for cash". En "hjelpsom" bilist blinker til deg som for å slippe deg frem, for så å krasje rett inn i deg og kreve forsikringsoppgjør. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge BBC advares britiske bilister mot en ny type forsikringssvindel kalt "flash for cash", eller blink for penger.

Dette er en svindeltype man også finner i Norge.

Svindlerne bruker andre bilister til å få penger ut av forsikringsselskapene. Lureriet foregår ved at svindlerne stopper i et kryss, og blinker til møtende bilister for å slippe dem frem. Deretter krasjer de rett inn i samme bilen, før de ender opp med å kreve erstatning for en rekke forhold tilknyttet ulykken.

Det som i første omgang kan se ut som en hyggelig gest fra en medtrafikant, viser seg altså å være utspekulert forsikringssvindel.

Vanskelig å bevise

I Storbritannia, hvor dette altså har blitt ganske utbredt, er det spesielt bilister som eldre og kvinner med barn i bilen som blir utsatt for denne typen svindlere.

Sakene er også vanskelig å avsløre som svindel i en eventuell tvist, fordi diskusjonen ofte koker ned til den uskyldiges ord mot svindleren.

I tillegg til krav for skader på bilen, forsøker svindlerne seg gjerne også på falske krav for personskader (som whiplash), og skader på andre passasjerer som kanskje aldri var i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.