Ny versting i XX-serien

Ferrari vist for litt siden prototypen 599XX. En bil for et spesielt klientell sier de selv...

Ny versting i XX-serien
Publisert
Sist oppdatert

Og det tror vi så gjerne. I utgangspunktet er en 599GTB en ganske flott vogn med frontmontert V12-motor med 620 hestekrefter. Den klarer 0 til 100 på 3,7 sekunder og veier faktisk ikke mer enn snaue 1.600 kilo.

Ferrari fikk nok litt panikk da Mercedes severte Mercedes SLR McLaren noen år før. SLR har nemlig veldig like data, nemlig 626 hestekrefter og 0 til 100 på 3,8 sekunder.

Nå tar Ferrari igjen fram dobbel-X merket, og selv om dette er en prototype, går ryktene om at dette blir en produksjonsbil i et lite opplag som blir gjort tilgjengelig for de som kjenner sjefen personlig.

Ferrari har fra før gjort det samme fremstøtet med FXX, som også har generert modellene FXX Racing og FXX Evolution. Ferrari Enzo var donorbilen til disse modellene.

Motormessig er 599XX "oppdatert". Effekten er heiset til 700 hestekrefter og maksimalt turtall er satt til 9.000 omdreininger i minuttet.

Av andre forbedringer er det brukt svært mye karbon i stedet for stål og aluminium og vekten er betydelig redusert i forhold til en vanlig 599.

Girkassa er også gjennomgått og nå skal den skifte gir på 60 millisekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer