Ny versting-Mondeo prøvekjørt

Ford Mondeo er nå tilgjengelig med en ny og heftig dieselmotor og et nytt utstyrsnivå. Vi har prøvekjørt Mondeo 2.2 TDCi Titanium S.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Mondeo har helt siden starten vært tilgjengelig i hele seks utstyrsnivåer, deriblant toppnivåene Ghia X og Titanium X. Nå introduserer Ford et syvende utstyrsnivå, Titanium S. Samtidig lanseres et nytt motoralternativ; Mondeo 2.2 TDCi. Denne kraftkilden blir det fjerde dieselalternativet for Mondeo-kunder og er på papiret betydelig heftigere enn dagens topputgave; 140-hesteren 2.0 TDCi.

2.2 TDCi kan nemlig braute med hele 400 newtonmeter og 175 hestekrefter som produseres av en rekkefirer med 2.179 kubikkcentimeter slagvolum. Drivstoffet leveres som i nesten alle andre dieselmotorer i dag via common rail (felles reservoar), mens luften passerer en turbolader med variabel turbingeometri. Kraftkilden er utviklet i samarbeid med PSA-konsernet (Citroën og Peugeot) og er å finne i en lang rekke bilmodeller, deriblant Ford S-Max og Galaxy, Citroën C5 og C8 og Peugeot 407, 607 og 807. Det er forøvrig interessant å merke seg at PSA-merkene har valgt å bruke to turboer (biturbo), mens Ford har nøyd seg med én.

Fin motor

Fordi motoren allerede har en stor utbredelse, har vi hatt gleden av by den på dans flere ganger tidligere, noe som har resultert i mange positive omtaler. Her snakker vi nemlig om dieselmotor med myk og fin gange og som oppleves som støy- og vibrasjonssvak. Sammenlignet med dieselmotorer flest har den også en kvikk gassrespons og den kan skilte med et bredt momentregister. Vi opplevde denne gangen at motoren produserer et fint skyv i seteryggen helt fra 1.300 til nærmere 5.000 omdreininger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer