Ny Volkswagen Passat

PARIS (DinSide Motor): Folkevogn-storselger nr. to (etter Golf) er på plass i fornyet utgave.

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Passat har lenge vært en av nordmennenes favorittbiler. Faktisk er det blitt produsert over 15 millioner Passat siden første generasjon ble lansert i 1973.

Vi har nå tatt en titt på nye Passat - den ble vist allerede i forkant av bilutstillingen i Paris. Dagens generasjon er nummer seks i rekken, og den ble lansert i 2005. De siste årene har den møtt økende konkurranse fra solide aktører i samme segment som Ford Mondeo (som vi nylig prøvekjørte i oppgradert versjon), og nye Toyota Avensis. Snodig nok har ikke fjorårets ”årets bil”, Opel Insignia, vært i nærheten av å true den, ei heller den utmerkede, nylig oppgraderte Mazda 6.

Kraftig oppgradering

Nå har VW lansert det de kaller en helt ny generasjon Passat, og den troner på standen her i Paris. Vi stiller imidlertid spørsmålstegn ved hvor ny den egentlig er, og sant å si er dette mest for en omfattende oppgraderingsoperasjon å regne. Bilen har samme størrelse som tidligere og plattformen er den samme. Når det er sagt er det ikke noe galt i det – utgangspunktet var jo bra, og de lavere kostnadene gjør det mulig å fortsette å selge bilen til relativt ”folkelige” priser, som seg hør og bør en folkevogn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer