Her er Volvos nye Cross Country-versjon

Ny Volvo V60
laget for skogen

Nå kommer Volvos beste bil i offroad-innpakning. Stasjonsvogna blir med det mye mer anvendelig – og et fullgodt SUV-alternativ.

STASJONS-SUV: V60 blir vesentlig mer allsidig i CC-versjon. Bakkeklaringen på hele 21 cm er faktisk bedre enn mange SUV-er. Foto: Volvo
STASJONS-SUV: V60 blir vesentlig mer allsidig i CC-versjon. Bakkeklaringen på hele 21 cm er faktisk bedre enn mange SUV-er. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo presenterte i dag den nye V60 CC. Det er skau-varianten av V60 som vi testet for fire måneder siden. Kort sagt; høyere bakkeklaring (hele 21 cm bakkeling) og kul offroad-styling.

– Vi skapte Cross Country-segmentet for over 20 år siden, og med denne bilen styrker vi posisjonen vår som produsent av trygge, effektive og allsidige familiebiler, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars i en pressemelding.

Nye V60 Cross Country ligger størrelsesmessig tett opptil populære Volvo XC70, som det totalt ble solgt nesten 12-000 av i Norge i perioden 2007 til 2016.

Mer allsidig

V60 Cross Country har fått opp til 75 millimeter høyere bakkeklaring enn standardutgaven av V60.

Det spesialutviklede Cross Country-chassiset har også demping som skal forbedre bilens offroadegenskaper. Firehjulstrekk (AWD) er selvsagt på splass, sammen med Electronic Stability Control, Hill Descent Control, Corner Traction Control og Off-Road-kjøremodus. Alt dette er standard i V60 Cross Country.

I likhet med de andre bilene i 60- og 90-seriene er V60 Cross Country basert på Volvos Cars SPA-plattform (Scalable Product Architecture) og har samme sikkerhetsteknologi og infotainmentsystem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer