Her er Volvos nye Cross Country-versjon

Ny Volvo V60
laget for skogen

Nå kommer Volvos beste bil i offroad-innpakning. Stasjonsvogna blir med det mye mer anvendelig – og et fullgodt SUV-alternativ.

STASJONS-SUV: V60 blir vesentlig mer allsidig i CC-versjon. Bakkeklaringen på hele 21 cm er faktisk bedre enn mange SUV-er. Foto: Volvo
STASJONS-SUV: V60 blir vesentlig mer allsidig i CC-versjon. Bakkeklaringen på hele 21 cm er faktisk bedre enn mange SUV-er. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo presenterte i dag den nye V60 CC. Det er skau-varianten av V60 som vi testet for fire måneder siden. Kort sagt; høyere bakkeklaring (hele 21 cm bakkeling) og kul offroad-styling.

– Vi skapte Cross Country-segmentet for over 20 år siden, og med denne bilen styrker vi posisjonen vår som produsent av trygge, effektive og allsidige familiebiler, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars i en pressemelding.

Nye V60 Cross Country ligger størrelsesmessig tett opptil populære Volvo XC70, som det totalt ble solgt nesten 12-000 av i Norge i perioden 2007 til 2016.

Mer allsidig

V60 Cross Country har fått opp til 75 millimeter høyere bakkeklaring enn standardutgaven av V60.

Det spesialutviklede Cross Country-chassiset har også demping som skal forbedre bilens offroadegenskaper. Firehjulstrekk (AWD) er selvsagt på splass, sammen med Electronic Stability Control, Hill Descent Control, Corner Traction Control og Off-Road-kjøremodus. Alt dette er standard i V60 Cross Country.

I likhet med de andre bilene i 60- og 90-seriene er V60 Cross Country basert på Volvos Cars SPA-plattform (Scalable Product Architecture) og har samme sikkerhetsteknologi og infotainmentsystem.

BARSK: Nye V60 CC ruver godt i terrenget. Foto: Volvo
BARSK: Nye V60 CC ruver godt i terrenget. Foto: Volvo Vis mer

– Allsidigheten gjør at denne bilen hører like mye hjemme i byen som på landsbygda, takket være en høyere sitteposisjon, økt bakkeklaring og dynamiske offroadegenskaper, sier Henrik Green, Senior Vice president for forskning og utvikling i Volvo Cars.

Mye Volvo V60 Cross Country D4 AWD med automatgir (diesel) vil ha en veiledende pris fra 574 000 kroner, med forbehold om eventuelle avgiftsendringer ved årsskiftet.

SOM SØSKNENE: Inni er den som vi kjenner de alle de siste Volvoene. Foto: Volvo
SOM SØSKNENE: Inni er den som vi kjenner de alle de siste Volvoene. Foto: Volvo Vis mer

Produksjonsstart er satt til uke 46 i 2018, og Volvo forventer å levere de første bilene til norske kunder våren 2019. Nye V60 Cross Country blir tilgjengelig med en T5 AWD bensinmotor og en D4 AWD dieselmotor.

Milde hybrider og plug-in-hybrider vil lanseres på et seinere tidspunkt.

Høyteknologiske systemer

Volvo Cars’ City Safety med automatisk oppbremsing er montert som standard og hjelper sjåføren med å unngå kollisjoner. Dette er det eneste systemet på markedet som gjenkjenner fotgjengere, syklister og store dyr.

Pilot Assist-systemet bistår føreren med styring, akselerasjon og bremsing på godt oppmerkede veier i opptil 130 km/t. Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation og andre styreassistansesystemer er montert som standard.

Cross Traffic Alert med autobrems (ekstrautstyr) forbedrer sikkerheten ytterligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer