Ny VW Passat i 2003

Nytt design og en helt ny rekke med motorer er hva Volkswagen kan tilby potensielle Passat-kunder når neste generasjon Passat lanseres neste år.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye generasjonen Volkswagen Passat skal vises første gang under bilutstillingen i Frankfurt neste år og vil designmessig ha klare trekk fra luksusbilen Volkswagen Phaeton. Blant annet vil Passat få tilnærmet samme grill og frontlys.

Men trass i sine likheter med luksusbilen Phaeton vil Passat naturlig nok bli noe mindre. Størrelsesmessig vil den nye modellen havne omtrent der Passat er i dag.

Mange nye motorer

En helt ny motorpalett vil imidlertid komme Passat til gode. Minste alternativ med bensindrift blir en helt ny to-liters firesylindret motor med 120 hester, denne motoren kommer også med turbo og 160 hester. Fra luksusbilen Phaeton dukker V6-motoren med et slagvolum på 3,2 liter, 241 hester og 315 Nm i dreiemoment opp. I tillegg blir to V6 motorer med 180 og 210 hester tilgjengelig.

For å tilfredsstille de virkelig effektsyke har Volkswagen dessuten bestemt at W8-motoren fra dagens Passat også skal komme i den nye modellen. Motoren er åttesylindret og yter 275 hester.

190 Hk TDi

Paletten av dieselmotorer blir ikke like rikholdig som den med bensinmotorer, men en helt ny to-liter med 130 hester, en 2,5-liters V6 med 150 hester og en V6-diesel med TDi og 190 hester lar seg likevel høre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer