Ny VW Touareg kommer neste år

Touareg begynner å dra på årene og en ny er på vei.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjørte Touareg i Norge for første gang vinteren 2003. Siden har vi vært borti utallige motorer, og Touareg er også eneste SUV som har blitt levert med 12 sylindret bensinmotor og 10 sylindret dieselmotor. Volkswagen gikk med andre ord hardt ut når de skulle konkurrere med X5 og de andre i klassen.

Nå synger det på det siste verset for første generasjon Touareg, og en ny er under oppseiling. Vi har fått laget et bilde her, men som vanlig trenger ikke dette nødvendigvis å ha noe med virkeligheten å gjøre. Vi regner med at fronten vil få seg en god omgang i mer moderne retning, og at vi kanskje vil kunne se linjer fra ny Golf og Scirocco. Det vil også bety litt mer skulpturelle lykter istedet for dagens fikantede "bokser" og lavere grill.

Motorer

Det blir nok en liten opprydding i motorprogrammet når den nye modellen kommer på markedet. Vi tror at V6-eren som blant annet sitter i Q7 og Porsche Cayenne vil fortsette i ny modell. Det betyr i så fall "pulver" i størrelsesorden 240 hestekrefter og 540 newtonmeter.

Vi tror også at en nedtrimmet versjon vil dukke opp for å få til en innstegspris som er litt hyggeligere. Importøren av VW i Norge pleier vanligvis å dupere tyskerne til å få det som de vil, så dette regner vi som aktuelt. BMW gjør det samme og laveffektsversjonene er populære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer