Nybil: De sure ekstrautgiftene

Bilforhandlernes listepriser forteller ikke hele sannheten. Vi forteller deg hvilke ekstrautgifter du må regne med når du handler nybil.

KAN FORT BLI DYRT: Selv om du har skrapet sammen 300.000 kroner, betyr ikke det nødvendigvis det samme som at du har råd til en nybil som ifølge annonsen koster 299.900 kroner.
KAN FORT BLI DYRT: Selv om du har skrapet sammen 300.000 kroner, betyr ikke det nødvendigvis det samme som at du har råd til en nybil som ifølge annonsen koster 299.900 kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe bruktbil må du som kjent betale omregistreringsavgift. Denne koster mellom 1.343 og 19.190 kroner, avhengig av bilens vekt og alder. Som nybilkunde slipper du unna omregistrerings-avgiften, men det betyr ikke at du slipper sure ekstrautgifter. Vi gir deg her en systematisk gjennomgang av utgiftspostene du bør ha i bakhodet når du skal kjøpe ny bil.

Frakt og registreringsomkostninger

"Veil. priser lev. Drammen. Frakt kommer i tillegg"."Veil. priser lev. importør eks. frakt og lev.omk.""Frakt og lev.omk. kommer i tillegg""Frakt og reg.omk. tilkommer"

Kjært barn har mange navn. Du kjenner kanskje igjen en eller flere av disse setningene, som ofte er å finne nederst i nybilannonsene - med svært liten skrift.

Årsaken til at bilimportører og -forhandlere bruker liten skrift, er selvsagt at disse setningene innebærer uvelkomne ekstrautgifter for kunden. Frakt og registreringsomkostninger varierer fra forhandler til forhandler, men koster vanligvis mellom 5.000 og 7.000 kroner i østlandsområdet. I Nord-Norge kan denne utgiftsposten fort komme opp i 11.000 til 12.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer