Nybil for 120.000

Kia prøver seg i segmentet for minibiler med sin nye modell Picanto. Minibiler er ikke en stor klasse i Norge, men mange har nok vært i kontakt med klassen hos bilutleiefirmaer ved Middelhavet.

Publisert
Sist oppdatert

For dere som tror dette er et alternativ til for eksempel VW Polo og Citroen C3 så er ikke det helt tilfelle. Kia Picanto er 3,5 meter lang, mens Citroen C3 og VW Polo er henholdsvis 3,85 og 3,9 meter lange. Picanto er med andre ord en veldig liten bil.

Overraskende god plass

Til tross for svært beskjedne ytre mål er ikke plassen på innsiden så ille. Flere biler i denne klassen har litt høyere tak enn de lengre småbilene, noe som hjelper mye på romfølelse og plass. Foran i Picanto sitter du greit, men har på ingen måte noe ekstra. Til og med i baksetet er det plass til to voksne personer, men nå er vi litt omgjengelig i bedømningen siden dette skal bli en svært prisgunstig bil. Det er bagasjerommet som er det største problemet. Det rommer en kabinkoffert og en plastpose og ikke veldig mye mer. Hvis du ikke skal ha passasjerer i baksetet kan ryggen legges ned og du får et flatt bagasjeromsgulv helt frem til forseteryggen.

Utstyr

Det er litt usikkert hva som blir utstyrsnivået på denne bilen i Norge, men på de bilene vi kjørte var det både klimaanlegg, sentrallås, fire elektrisk drevne vinduer, elektrisk drevne speil, tofargede seter, ratt og girkule i skinn, varme i begge forseter og tåkelys foran og bak. Det finnes også en fin integrert radio som gjør dashbordet ganske fint. Den største motoren kan også leveres med automatgir. Vi regner med at ikke veldig mye av dette kommer inkludert i utropsprisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer