Nybilgaranti: De beste og de dårligste

Den 1. september innfører Renault - som første europeiske bilprodusent - fem år nybilgaranti i Norge.

Nybilgaranti: De beste og de dårligste
Publisert
Sist oppdatert

Det betyr at Renault melder seg inn i "femårsklubben", som i dag består av japanske Mitsubishi og de koreanske merkene Hyundai og Kia (kun modellene cee'd og Sportage).

I likhet med Mitsubishi, har Renault valgt å legge seg på en 100.000 kilometer- begrensning. Renault-garantien er derfor ikke like imponerende som den man tilbys hos Hyundai (fri kjørelengde) og Kia (150.000 km).

3 år/100.000 km fortsatt vanligst

Likevel, fem år nybilgaranti er langt bedre enn det de fleste andre bilmerker tilbyr her i landet. Hele 29 merker, inkludert alle de ti mest solgte, nøyer seg med 3 år nybilgaranti. BMW er blant de fem merkene som avspiser sine kunder med fattige to år garanti.

Her finner du hele nybilgarantilisten.

Fra populær ...

Hva er så årsaken til at Renault velger å friste med en så lang garanti? Jo, hovedårsaken er selvsagt at Renault ønsker å snu den horrible utviklingen merket har opplevd her i landet de siste ti årene. For ti år siden, i 1999, var Renault Norges 11. mest populære bilmerke, med en markedsandel på hele 3,2 prosent. Og merket beholdt denne solide posisjonen helt til 2003, da merket havnet på niendeplass med 3,5 prosent markedsandel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.