NYBILSALGET: Nå bikker det for alvor

Vi har gått grundigere gjennom statistikken for årets første tre kvartaler.

Publisert
Sist oppdatert

Til og med september hadde det vært grei skuring om enn med progressivt nedadgående tendens siden i sommer. Men hittil i oktober har det hardnet til, og avdelingssjef Pål Bruhn i Opplysningsrådet for veitrafikken forteller oss at så langt denne måneden (per 13. oktober), ligger registreringstallene for nye personbiler 32 % under fjorårets i tilsvarende periode. Det er tydelig at de gode tider nå er over for nybilmarkedet. Per 13. oktober er nedgangen hittil i år 11,6 %.

Men vi har satt oss litt tilbake og sett nøyere på hva som skjedde i årets første ni måneder.

Golf troner

Etter årets første ni måneder er det VW Golf som troner øverst på salgsstatistikken, tett fulgt av Ford Mondeo med nok en VW, Passat, på tredje plass et stykke bak.

De bilmerkene som hittil i år har hatt den største økningen i antall nyregistreringer er Subaru og Fiat, som har mer enn tredoblet salget, samt Nissan og Mazda - med respektive solide pluss 45% og 31,4%.

Subaru-diesel og Fiat-dynamikk

Subaru har omsider fått dieselmotorer, hvilket forklarer mye. Fiat er blitt en dynamisk og "kul" merkevare, som også såvidt er blitt synlig i Norge, takket være minibilen Fiat 500 som Fiat håper kan forsterke oppmerksomheten rundt de snertne bilene i segmentene over: Grande Punto og Bravo. Det skal sies at tallene fortsatt er svært beskjedne: Fra 137 nyregistreringer i fjor til 412 i år (Mens markedsleder VW har solgt 12.737 biler så langt i år...)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.