Nybilsalget ned 11 prosent

Novembertallene viser en nedgang i salget av nye biler på 11 prosent. Når det i tillegg er klart at bruktimporten er vesentlig redusert i løpet av året, er tilveksten av nyere biler på markedet betydelig lavere enn på lang tid.

Nybilsalget ned 11 prosent
Publisert

Tallenes tørre tale er klar; i november 1999 ble det solgt 8.839 nye personbiler, mot 9.842 i november i fjor. Det er en nedgang på 11 prosent. Totalt er personbilsalget hittil i år på 111.996 biler mot 117.533 på samme tid i fjor.

Totalt er altså nedgangen sålangt på 14 prosent, og det var spesielt årets to første måneder som var vesentlig dårligere enn fjorårets. Det tyder på at selv om optimismen er mindre nå enn i fjor på samme tid, er den likevel bedre enn den var tidligere i år. Bilsalget er nemlig et godt barometer på forbrukernes handlelyst.

Utskiftninger i toppen

VW Golf har hittil i år dominert slagsstatistikken, og gjør det fortsatt på listen over årets mest solgte biler - der den leder suverent (7957 biler solgt) over Toyota Corolla (5846 biler). Nedover i listen er det derimot større utskiftninger siden sist vi kommenterte nybilsalget, Nissan Primera har kapret 10. plassen på lista takket være stasjonsvognen, Ford Mondeo har klatret opp til 8. plass, og både Opel Vectra og Astra ligger foran VW Polo.

Toyota på topp

I November måned har Toyota Corolla klatret til topps, men bare knepent foran VW Passat på 2. og VW Golf på 3. plass. Det er også plass til en nykommer på lista denne måneden, med Ford Focus på en 8. plass. Ford krysser nok fingrene for at denne modellen skal sørge for større volum enn Escorten, som har ligget tildels langt ned på handlelista til det bilkjøpende publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.