Nye A6-bilder rett fra internasjonal lansering

Audi har vist frem klassens største bil og på første visning er det ikke mye som skuffer. Her er det eksklusivitet og ingen juksematerialer. Det som ser ut som treverk er treverk og det som ser ut som aluminium er aluminium.

Publisert
Sist oppdatert

Stockholm (DinSide Motor): A6 er 4,92 meter lang og er dermed åtte centimeter lengre enn BMW 5-serie og 10 centimeter lengre enn Mercedes E-klasse. Det merkes også når du setter deg inn i bilen. Undertegnede måler 196 centimeter på sokkelesten og sitter greit i baksetet med plass til både ben og hode. At vi sitter bra foran er ikke så sensasjonelt. Interiøret minner veldig om A8 og det er ikke negativt. A6 har som A8 også fått et hjul mellom setene for betjening av en rekke funksjoner i bilen. Blant publikum var det delte meninger om det er et skritt i riktig retning, men siden BMW 5-serie har det var det nok like greit å få det på plass.

Eksklusivitet

A6 er i høyeste grad en forseggjort bil. Etter å ha sittet å kjent litt på interiøret merker du at det er skikkelig satt sammen og gir et solid inntrykk. Alle flater er eksklusive og ratt, hendler og brytere kjennes behagelige ut. Ikke minst gjør en god ergonomi at det bør bli en fin opplevelse å tilbringe timer bak ratttet i denne bilen.

Design

Audi har våget litt med designet på den nye bilen, noe som grillen er et tydelig tegn på. Den har tidligere vært delt i to, over og under skiltet, men fremstår nå som en høy grill. Det er dette som er mest karakteristisk med designet. I tillegg har den en kraftig V-profil i panseret og en høy skulderlinje. Langs kanalene går det en stigende linje som fortsetter ganske høyt på støtfangeren bak bakhjulet. Dette gir assosiasjoner til racingbiler som er veldig lave foran og høye bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer