Nye amerikanske muskler

Dodge Challenger 2008 nærmer seg - og mere muskler blir det med SRT8-utgaven.

Publisert
Sist oppdatert

SRT8-versjon av Dodge Challenger med opp mot 500 hester og 300 km/t toppfart - det gir muskelbilentusiastene vann i munnen.

Dodge Challenger, en "retro-muskelbil" som vil konkurrere med Ford Mustang og Chevrolet Camaro, ser ut til å skulle bli litt av en suksess og produsenten Dodge - et datterselskap av Chrysler - nører opp under forventningene med stadige drypp av informasjon og bilder.

 • Her finner du de mest aktuelle.
 • Tusener solgt første dag

  Det ser ut til å virke: Første dagen nye Challenger SRT8 kunne forhåndsbestilles undertegnet 4.300 kunder kontrakt. Riktignok til en pris vi her i Norge bare kan drømme om! (Se nedenfor).

  V8 HEMI

  Nye amerikanske muskler

  Nye amerikanske muskler

  1. Store bilder!


  SRT8 skal avdukes i Chicago senere i vinter, og kommer med en V8 HEMI-motor med 6,1 liter slagvolum som produserer et høyt, men foreløpig ikke presisert, antall hestekrefter. I utgangspunktet yter denne motoren 425 hester.

  Fra konsept til produksjon

  Det er snart to år siden vi kunne vise de første bildene av det som da var Challenger Concept - beregnet på å teste publikums reaksjoner for i etterkant vurdere eventuell produksjon.

  Så ble det grønne lyset gitt, produksjonen er kommet i gang ved den kanadiske fabrikken, og markedslanseringen i USA nærmer seg - den vil finne sted til våren.

  208.000 kroner

  Bilen kan imidlertid allerede i dag forhåndsbestilles, og flaggskipet SRT8 har en prislapp på 208.000 kroner i USA med dagens dollarkurs. Når den første nye Challengeren blir å se på norske veier er foreløpig i det blå.

  De første bildene i vårt fotoalbum viser frigitte detaljer fra nye SRT8, så følger eksteriørbilder av nye Challenger.

 • Se de tøffe bildene her!
 • Dette skrev vi om Challenger da konseptet ble vist i januar 2006.

  Her er videoen fra før-lanseringen - da avgjørelsen om produksjon var tatt:


  Her finner du mer Dodge-stoff:

 • Tester
 • Nyheter • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer