Nye AMG-motorer i flere Mercedes-modeller

En voldsom motorflom er ventet fra AMG de neste årene. I forbindelse med avviklingen av kompressormotorene er det store hull som skal fylles.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens C 55 AMG har en 5,4-liters V8-motor med 367 hestekrefter. Ryktene om BMW M3 og Audi RS4 med over 400 hestekrefter har for alvor satt fart på utviklingen hos Mercedes også. Automedia tror faktisk at C-klassen kan bli utstyrt med to nye AMG-motorer. Den første er en erstatningsmotor for C 55 AMG som heter C 60 AMG. Dette blir antagelig en motor som klarer cirka 420 hestekrefter. Dette er også effekten som lurer hos erkerivalene fra Audi og BMW. Videre er det også mulig at det kommer en C 63 AMG. Dette vil med all sannsynlighet bli en motor med over 500 hestekrefter. Altså langt over det som forventes fra konkurrentene. På bildene kan dere se en C-klasse med de enorme hullene i støtfangeren foran forhjulene. Disse har til nå kun vært levert på SL 65 AMG.

Den samme 63 AMG-motoren vil nok også finne veien til E-klasse.

CLS

CLS som akkurat har blitt lansert med hele motorrekken, vil antagelig miste 55 AMG-alternativet til fordel for en CLS 63 AMG. Dette etter at Mercedes bestemte seg for å avvikle kompressorsatsingen sin. CLS 65 AMG med 612 hestekrefter og 1.000 newtonmeter kan også med god grunn dukke opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer