Nye Avensis: Prislekkasjer

I februar 2009 kommer tredje generasjon Avensis. Vi gir deg allerede i dag de første antydningene om hva bilen vil koste.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Toyota Avensis har solgt svært godt her i landet helt siden den kom på markedet sommeren 2003. Det er derfor naturlig å anta at også denne utgaven kan bli en av de mest solgte bilene i Norge når den kommer på markedet i februar.

Presselanseringen av bilen er ifølge Toyota-importøren planlagt gjennomført i desember i år. I denne sammenheng vil importøren offentliggjøre den offisielle prislisten.

Endelig diesel og automatgir

Vi har imidlertid hatt kontakt med troverdige kilder som allerede i dag hevder å sitte på prisinformasjon. Disse kildene påstår blant annet å kjenne prisen for en av de aller mest spennende modellvariantene, nemlig Avensis 2.2 D-4D (dieselmotor med 150 hk) med automatgir. Dagens diesel-Avensis kan ikke leveres med automatgir, noe som helt sikkert har ført til at Toyota har tapt kunder til sine konkurrenter.

410.000 kroner

Nye Avensis: Prislekkasjer
Presselanseringen av bilen er ifølge Toyota-importøren planlagt gjennomført i desember i år. I denne sammenheng vil importøren offentliggjøre den offisielle prislisten.

Nye Avensis: Prislekkasjer

  1. Store bilder: Nye Toyota Avensis


Ifølge våre kilder vil denne spennende modellvarianten, som blant andre helt sikkert vil bli vurdert av enkelte drosjesjåfører, koste 410.000 kroner. Vi vet dessverre ikke om denne prisen gjelder sedanen eller stasjonsvognutgaven. Vi vet heller ikke hvilket av de fire utstyrsnivåene - Comfort, Advance, Executive eller Premium - vi her snakker om. Vi antar imidlertid at denne prisen reflekterer stasjonsvogn og/eller et høyt utstyrsnivå. Hvis ikke fremstår prisen nemlig som relativt høy sammenlignet med konkurrentene.

Billigere konkurrenter

For eksempel koster stasjonsvognutgaven av Volkswagen Passat 2.0 TDI (140 hk) DSG Comfortline 376.000 kroner. Ford Mondeo 2.0 TDCi (140 hk) Ghia stasjonsvogn med automatgir koster 382.000 kroner.

Nå skal det selvsagt tas høyde for at disse modellene vil bli noe dyrere i 2009, både som følge av økte bilavgifter og at importørene pleier å legge inn inflasjonsjusteringer i sammenheng med årsskifte.

Likevel, 410.000 kroner er overraskende høyt hvis det ikke er en godt utrustet stasjonsvogn vi her snakker om.

1.8 Valvematic: 318.000 kr

Nye Avensis: Prislekkasjer


Våre kilder påstår også at Avensis 1.8 Valvematic med ny motor som yter 147 hestekrefter og 180 Nm vil koste 318.000 kroner. Dette fremstår som en troverdig pris, all den tid dagens utgave (129 hk, 170 Nm) i Sol-versjon koster 295.000 kroner.

I tillegg mener våre kilder å vite at automatgirtillegget vil koste 18.000 kroner, slik at en Avensis 1.8 Valvematic med automat vil koste 336.000 kroner.

2.0 D-4D: 325.000 kr

Den prisen som virker minst troverdig, er den våre kilder oppgir om den rimeligste dieselutgaven; Avensis 2.0 D-4D (126 hk); 325.000 kroner. I dag koster sedanutgaven av denne bilen 283.000 kroner i grunnutgave (293.000 kr som stv) og 303.000 kroner i Sol-versjon (311.000 kr som stv). I tillegg vil neste generasjon få betydelig lavere CO2-utslipp (ned fra 155 til 139 gram per km), noe som skulle bety en liten avgiftsreduksjon.

Vi antar derfor at prisen på 325.000 kroner - hvis den er korrekt - gjelder en stasjonsvogn med minimum Advance utstyrsnivå.

Større

Foruten ny design, vil neste generasjon Avensis kjennetegnes ved helt nye, sterkere og gjerrigere bensinmotorer, oppgraderte dieselmotorer og 6-trinns girkasser. Vi antar også at Toyota har utnyttet de forstørrende utvendige proporsjonene (pluss 5,0 cm lengde, pluss 5,0 cm bredde) til å oppnå bedre innvendig plass.

Toyota opplyser også at Avensis vil få antiskrens (ESP, VSC på Toyota-språk) med innebygd styreassistanse og at nytt utstyr som feltskiftassistent (Lane Departure Warning, LDW) og vegmerkingssensor (Lane Keeping Assist, LKA) vil bli tilgjengelig som ekstrautstyr.

Avstandsholder

Nye Avensis: Prislekkasjer


Nye Avensis vil også kunne leveres med radarbasert avstandsholder, som inneholder Pre-Crash-teknologi. Det betyr at bilen vil bistå føreren når den via radaren forstår at en kollisjon er nærliggende. Toyota opplyser også at Premium-utgaven vil få svingbare bixenonlykter og at støynivået i kupeen skal være svært lavt.

Ikke offisielt

Vi understreker at den norske Toyota-importøren verken vil bekrefte eller avkrefte prisene vi oppgir i dagens artikkel. Vi vil komme tilbake med offisielle Avensis-priser så snart disse er tilgjengelige.

Følg med, våre kilder har god oversikt. Snart gir vi deg noen av prisen for Toyotas kommende minibil; IQ.

  • Store bilder av tredje generasjon Avensis finner du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer