Nye biler: Disse kommer i mars

Året er godt i gang, men fortsatt står nyhetene i kø.

NYKOMMER: Kia kommer med en GT-versjon av pro cee'd, men det finnes flere nykommere på det norske bilmarkedet i mars. Foto: Kia
NYKOMMER: Kia kommer med en GT-versjon av pro cee'd, men det finnes flere nykommere på det norske bilmarkedet i mars. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonen tro forteller vi i begynnelsen av måneden hvilke nye biler vi har i vente. I mars har hele bilbransjen fokus mot bilutstillingen i Geneve, og så snart denne er ferdig vil det renne på med nye modeller som skal prøvekjøres.

Noen er likevel klare, og vi har kjørt en del av dem allerede. Den absolutt mest spennende er antagelig en viss kjenning fra Toyota, med mulighet for drift på enten to eller fire. Ja, du har antagelig rett, jeg tenker på den nye RAV4.

Her er hele kobbelet som dukker opp i mars:

Ford Fiesta ST

Foto: Ford
Foto: Ford Vis mer


Fiesta har en lang tradisjon for å være svært morsomme å ha med å gjøre, spesielt de utgavene som har et mer sportslig oppsett. Før i tiden het disse nettopp Fiesta Sport, selv om det var mer på chassissiden de var pimpet opp, en på motoriseringen. Nå er det begge deler, og Fiesta ST må leve opp til sin storebror Focus ST.

Les mer om Fiesta ST

Honda Civic 1,6i-DTEC

Foto: Honda
Foto: Honda Vis mer


Endelig kommer Honda med en norgesvennlig dieselmotor. Den får 1,6-liters slagvolum, og har et utslipp som ikke straffes nevneverdig gjennom avgiftssystemet. Motoren skal inn i en rekke av Honda sine modeller, men denne gangen er det altså Civic sin tur. Ikke minst blir denne motoren spennende når den blir å få i nye Honda CR-V, som da vil få en langt mer attraktiv pris enn nå. Honda CR-Z vil også komme på markedet denne måneden med en letter ansiktsløftning.

Civic endelig med riktig motor

Mini Paceman

Foto: Mini
Foto: Mini Vis mer


Kalenderen forteller oss at Mini Paceman er på vei inn over landegrensene, og du må ikke tro John Cooper Works får utebli på denne heller. 218 hk på en såpass liten bil lager sus i sivet, men tradisjonen tro er det de mindre motoriseringene som kommer til å sitte i det som ruller ut fra de norske forhandlerne. Midt i måneden engang kan du stikke innom en av dem for en prøvetur.

Her ser du mer av Mini Paceman JCW

Nissan Juke Nismo

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Er du blitt hekta på Nissan Juke, så har du sikkert også drømmer om en Juke R. Den drømmen brister for de fleste, men mange kommer til å finne sin trøst i Juke Nismo. Dette blir en svært så leken sak, og som har nok krefter til å sette mang en sjåfør på prøve. Bilen ruller inn i løpet av måneden, så det er bare å følge med. Vi så bilen første gangen i Japan for et par år siden.

Her er den

Skoda Octavia

Foto: Skoda
Foto: Skoda Vis mer


Den folkekjære bilmodellen kommer nå i helt ny utgave. Dessverre kommer den kun som sedan/kombi til å begynne med, mens de norske kundene foretrekker stasjonsvognen som kommer til sommeren. Nye Octavia er blitt en virkelig riktig bil for det norske markedet, for den har fått det lille ekstra med plass i forhold til den utgående, men er fortsatt ikke så lang at den krabber inn på Superb-domenet. Bagasjeplassen i nye Octavia blir derimot formidabel.

Les mer fra prøvejøringen av nye Octavia

Toyota RAV4

Foto: Toyota
Foto: Toyota Vis mer


Segmentets far kommer nå i helt ny generasjon. DinSide har testet bilen, og den leverer godt. Den opplevde kvalitetsfølelsen er langt bedre, og det samme er plassen. Bilen fremstår nå mer som en stasjonsvogn enn tidligere, men den har fortsatt bakkeklaring som en SUV. Dette til tross for at karosseriet er blitt lavere. Bilen blir nå å få med to- eller firehjulsdrift, alt etter eget ønske og behag.

Les mer om nye RAV4

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer