Nye biler på veien: Opel Astra topper listene

Siden 1998 har det skjedd store endringer i nybilsalget. VW Golf ble den desidert mest solgte bilen, men tidlig på året markerer Opel Astra seg på listene. Også nedover på listene er endringene store siden årsskiftet.

Publisert

Kampen om kompaktklassen er knalltøff, og slaget står mellom Opel Astra, Ford Focus, VW Golf og Toyota Corolla. Det er alt for tidlig på året til å trekke noen klare konklusjoner, men foreløpig topper Astra listene.

Mest interessant er det å titte litt nedover på vår "10-på-topp"-liste, der småbarske Peugeot 206 markerer revir - selv om den befinner seg en størrelse under "Golf-klassen". Det er åpenbart at de som tar en titt innom Peugeot-forhandlerene og synes 206'en er litt for liten, velger seg andre modeller i stedet - det er nemlig første gang på lang tid at Peugeot 406 viser seg på listen over Norges 10 mest solgte biler.

I februar ble det solgt 7.719 personbiler i Norge, dette er en nedgang på omlag 10 prosent i forhold til februar måned i fjor. Totalt er det solgt 15.952 personbiler hittil i år, en nedgang på bare 3 prosent i forhold til sammme periode i fjor, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Flere endringer i vente

Neste måned skulle bli spennende, da Toyota kommer til å markedsføre blant annet nye Yaris aktivt. I tillegg lanserte de 1. mars sin nye garanti- og forsikringsordning, samt en nettoprisordning. Vi venter at flere bilimporøtrer følger opp med nettopriser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer