Nye biler ruster som aldri før

Med stadig mer salting på norske vinterveier ruster bilene våre som aldri før. Nå roper understellsbehandlere et varsku for nye biler.

OVERRASKENDE: Etter drøyt fem år på veien ser en Volvo XC60 slik ut under. Foto: PRIVAT
OVERRASKENDE: Etter drøyt fem år på veien ser en Volvo XC60 slik ut under. Foto: PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nye biler ruster mer nå enn tidligere. Og det ser ut til at det bare blir verre fordi understellsbehandlingen bilene får fra fabrikken virker å være for dårlig, sier Halvor Sagmoen. Han innehaver av Solør Antirust og har 17 års erfaring med understellsbehandling av biler.

Les mer: Slik beskytter du bilen din mot rust!

– Fullforsinkingen eller galvansiering som enkelte biler kommer med er også for tynn og dårlig for vårt klima. Selv Volvo, som vi har hatt gode erfaringer med tidligere, begynner nå å ruste tidligere enn de gjorde før, hevder rusteksperten.

Er det noen biler som etter din erfaring er spesielt utsatt for rust?– Ja, fra Volkswagen erfarer vi at både Passat, Golf, Tiguan, Touran og Transporter har problemer med rust. I noen tilfeller får kundene dekket dette på garantien, men det er ikke alltid reparasjonen fjerner rusten helt, sier Sagmoen.

Han peker på at såkalt sinkslipp (kantrust) er en gjenganger for VW-modellene. Selv har Sagmoen en 2008-modell Passat hvor panseret har blitt byttet tre ganger på grunn av dette.

–Det er en kjensgjerning at Norge er blant de mest utsatte områdene i verden, forteller Anita Svanes, informasjonssjef hos den norske VW-importøren. Hun stiller seg uforstående til at VW skal ha et større problem enn andre merker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer