Nye bilskilt til sommeren

Til sommeren får landets nye biler nye bilskilt. Statens vegvesen er nå i ferd med å sluttføre arbeidet med en ny bilskilt-standard. Det er ny skrifttype, egen plass til nasjonsmerket N og det norske flagget.

Publisert
Sist oppdatert
Senioringeniør Ivar Fjeldberg. FOTO: Henriette Erken Busterud
Senioringeniør Ivar Fjeldberg. FOTO: Henriette Erken Busterud Vis mer

Nye bilskilt til sommeren

  1. Store bilder


Bakgrunnen er at lesbarheten på dagens skiltstandard, som ble innført i 2002, har vært for dårlig for trafikkovervåkningskamera i fotobokser og bomstasjoner. Noen bokstaver og tall kunne i enkelte tilfeller sammenblandes.

- Det nye skiltet har fått en skrifttype og et oppsett som eliminerer dette problemet. I tillegg har vi funnet plass til det norske nasjonalmerke og flagg, noe som er blitt en internasjonal standard. De nye skiltene blir nøyaktig like store som de tidligere, sier senioringeniør Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen.

I arbeidet med det nye skiltet har det vært fokus på maksimal lesbarhet. Tester har vist at dette har man lyktes med.

Skiltene skal nå sendes ut på høring hos aktuelle parter. Dersom alt går etter planen tar Statens vegvesen sikte på å ta de nye skiltene i bruk til sommeren på nyregistrerte biler. Det er ikke aktuelt med obligatorisk skiltskifte for biler med tidligere skiltstandarder. Derimot kan bileiere selv velge om de vil skifte ut eldre skilt med nye på landets trafikkstasjoner.

Her finner du mer om trafikk og samferdsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer