Nye Citroën C5 priset

Prisene på den nye generasjonen Citroën C5 er nå klare. Den starter på 289.000 kroner med 109-hesters dieselmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Vi prøvekjørte nye C5 like før påske og konkluderte med at bilen er en meget attraktiv, romslig og komfortabel familiebil og et godt hakk over forgjengeren både på veien og når det gjelder kvalitetsfølelse. Det dreier seg om en stor bil - stasjonsvognen er 483 centimeter lang, som Ford Mondeo, og 186 centimeter bred.

Se store bilder

Diesel dominerer

Nå er prislisten fra Citroën kommet, og det første vi konstaterer er at av 16 versjoner er kun to utstyrt med bensinmotor - 2.0 140 hk som sedan og stasjonsvogn.

Se prislisten nederst i saken

Resten er diesel, og motorene man kan velge mellom der er en 1,6-liter på 109 hestekrefter og 240 newtonmeter (260 ved overboost), en 2,0-liter på 136 hestekrefter og 320 newtonmeter (340 ved overboost), en 2,2-liter biturbo på 170 hestekrefter og 370 newtonmeter, samt en 2,7-liter V6 biturbo på 204 hestekrefter og 440 newtonmeter.

Hydractive III imponerer

C5 kan leveres med mye avansert utstyr som hever den nærmere premium-klassen selv om godbiter som anti-kollisjonsradar og nattsyn-kamera fortsatt mangler. Citroën er kjent for sitt avanserte hjuloppheng som har nådd en høy grad av modenhet med Hydractive III-systemet som ble innviet i flaggskipet C6. Men som standard leveres C5 med tradisjonelle metallfjæring - som vi for øvrig fikk et godt førsteinntrykk av under prøvekjøringen; vi ante bare et noe mer markant lydnivå fra veien, men rullestøy - og støynivået generelt - er meget godt dempet i nye C5.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer