Nye Corvette ZR1 med kanontid på ringen

Corvette skreller ytterligere seks sekunder av supertiden sin og setter Ferrari & Co på plass.

Foto: General Motors
Foto: General Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chevrolet Corvette ble lansert for 58 år siden og er en av bilene man trygt kan kalle et ikon, på høyde med, om enn i et litt annet register enn, Porsche 911.

Gjennombrudd med Corvette C6

Opp igjennom årene vil man ikke ha kunnet oppdrive noe stort antall 911-entusiaster som har tatt Corvette på alvor som rival til det tyske sportsbil-ikonet. Imidlertid har det ikke manglet på kryssreferanser siden dagens generasjon Corvette - C6 - ble lansert i 2005. Og enda mer siden den ble oppgradert og forbedret ved årsskiftet 2007. Vi ble imponert over fornyede C6 da vi kjørte den på Le Castellet i februar 2008.

Super-Corvetten

Men det er selvsagt supersportsbil-arenaen som måtte inntas, og til det formål ble super-Corvetten ZR1 utviklet; toppversjonen Z06 med sine 513 hestekrefter ble bedømt i . Den var oppkalt etter rekordbilen ZR-1 (generasjon C4), som imponerte på tidlig 90-tall og virkelig satte Corvette på kartet når det gjelder høye ytelser. ZR1, som var blitt annonsert allerede i desember 2007, ble omsider lansert i 2009 og imponerte voldsomt med sine 647 hestekrefter (638 bhp) hentet ut av 6,2-liters V8-motoren med betegnelsen LS9 og videreutviklet fra standardmodellens LS3. (Z06-versjonen med syv liter slagvolum heter LS7).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer