Registreringsskilt for elbiler

Nye elbilskilter!

En ny bokstavkombinasjon har nå blitt tatt i bruk for å tydeliggjøre elbilene. Nå er dessuten de etterfølgende skiltene bestemt også.

NYE SKILTER: EB-skiltserien har vært med elbilene i knapt ett år, før den første EC-registreringen ble et faktum denne uka. Foto: Tesla
NYE SKILTER: EB-skiltserien har vært med elbilene i knapt ett år, før den første EC-registreringen ble et faktum denne uka. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten før folk har rukket å bli vant med EB-skiltene, som tok over som elbilkjennemerke etter EV for ett år siden, er det duket for en ny bokstavkombinasjon.

Denne uka ble nemlig EC-serien for første gang tatt i bruk i Norge. På onsdag var det en grå utgave av den elektriske SUV-en Mercedes-Benz EQC (400 4Matic) registrert med kjennemerke EC10418 som fikk æren av å være først.

Det var i 2018 Dinside var først ute med å fortelle om de kommende EB-skiltene. Disse ble imidlertid ikke tatt i bruk før mot slutten av sommeren 2019. Dermed har det gått bare litt over ett år med EB-skilter, før det ble behov for enda en ny serie.

Ikke tomt

Allerede er det flere elbiler som har ikledd seg bokstavene EC. Men selv om disse nå har blitt tatt i bruk, betyr ikke det at det er tomt for EB-skilter - heller ikke EL, EK eller EV for den saks skyld …

I skrivende stund er det ifølge Elbilstatistikk.no over 10 000 ledige tallkombinasjoner i EB-serien. EV-serien har 589 kombinasjoner, mens det begynner å nærme seg tomt for EK (492) og EL (898).

EL-serien er det første kjennemerkene som ble tatt i bruk for elbiler i Norge, etterfulgt av EK. Likevel skal det altså være mulig å få nye elbil-skilter med disse bokstavene. Trolig ligger de allerede i hyllene hos forskjellige norske trafikkstasjoner og forhandlere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer