Nye Fiesta: Sportslig og rommelig

ESTEPONA (DinSide Motor): Nye Ford Fiesta er en helt ny bil, og deler kun navnet med sin forgjenger. Med nye Fiesta håper Ford å igjen bli en interessant aktør i småbilsegmentet.

Publisert
Sist oppdatert

Ford Mondeo og Ford Focus er blant Norges mest populære biler. Salget av Ford Fiesta derimot, går svært tregt. Og det er kanskje ikke så rart. Dagens Ford Fiesta kom i 1995 og er dermed en gammel bil, i hvert fall sammenlignet med viktige konkurrenter som Opel Corsa og Toyota Yaris. Likevel, det må være flere ting enn høy alder som taler mot Fiesta. Volkswagen Polo, som kom i 1994, selger nemlig mer enn tre ganger så godt som Fiesta.

Tåler sammenligning

Men det kan det snart bli slutt på. Snart kommer neste generasjon Fiesta, en bil som trolig vil gjøre det godt på salgsstatistikkene. Nye Fiesta tåler nemlig etter vårt syn sammenligning med alle sine konkurrenter. Bilen er både elegant, lettkjørt, sportslig og rommelig.

Større

Men la oss først begynne med fysiske mål. Nye Fiesta er drøye 391 centimeter lang og dermed 8 centimeter lengre enn sin forgjenger. Bilen er også 5 centimeter bredere og hele 14 centimeter høyere. I tillegg har Ford vært flinke til å utnytte plassen, noe som har resultert i at bilen oppleves som langt større enn det de ytre målene skulle tilsi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer