Nye Focus treffer godt

Ford visste, og vi visste, at det ikke var mer sportslighet nye Focus trengte for å overbevise nye kunder. Ved å konsentrere seg om komfort plasserer Focus seg blant de beste allrounderne i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert

SIENA (DinSide Motor): Med tykkere glass i sidevinduer, doble gummipakninger rundt dørene og med vindstøyproblematikk i bakhodet fra første strek ble tegnet, skårer Focus høyt på støykomfort. Og stillheten inne i bilen forstyrres ikke av uønskede knirkelyder selv om bilen settes på hard prøve.

Inntrykket av komfort og kvalitet forsterkes av materialbruken innvendig, med polstringer på områder hendene berører. Dette er et klart skritt videre fra forgjengeren, og Focus er klar til å møte de beste i klassen.

Vokser

Den så litt traurig ut på de første bildene vi så i sommer, og førsteinntrykket var også at dette ikke var alt for spennende. Ford er også helt klare på at nye Focus ikke er ment å snu verden på hodet. Nye Focus, med hensyn på design, vokste helt klart på de to dagene vi hadde sammen med den i Italia - og det er et veldig godt tegn.

Den litt gammelmodige slake vinkelen på bakluken er mulig fordi Focus er 14 centimeter lengre enn for eksempel Golf. Ved at den slake toppen av bakluken får en skarp vinkel til en tilnærmet loddrett hekk ser betydelig mer dynamisk ut i virkeligheten enn på bilder. Lengden gjør også at bagasjerommet blir stort nok, Ford oppgir 385 liters volum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer