Nye folke-SUV før jul

Høye firehjulstrekkere er i vinden, ikke bare i USA, men også i Europa. Det har koreanerne fått med seg og lanserer nå nye SUVer på løpende bånd.

Publisert
Sist oppdatert

Hyundai kan i dag skilte med to høye firehjulstrekkere; Santa Fe, som kom i 2001 og den enda større Terracan, som kom ved utgangen av 2002. I september kommer nok en Hyundai-SUV, Tucson, som vil plassere seg i samme klasse som Honda CR-V og Toyota RAV4.

Derfor er det kanskje ikke overraskende at Hyundai-eide Kia også satser på høye firehjulstrekkere. I fjor kom Sorento og snart kommer neste generasjon Sportage.

Bred

Nye Sportage er 435 centimeter lang. Det vil si at den er drøye 10 centimeter lengre enn Toyota RAV4 og rundt 15 centimeter kortere enn Nissan X-Trail. Nye Sportage blir altså ikke klassens lengste. Til gjengjeld blir den klassens bredeste. Sportage kan nemlig skilte med 180 centimeter, 2 centimeter mer enn klassens nest bredeste, Honda CR-V.

Topphengslet bakluke

Nye Sportage får et ganske moderne utseende og det ser ut til at Kias designavdeling har hentet inspirasjon både herfra og derfra. Bilens utseende får i hvert fall våre tanker til å gå mot både Volvo XC90, Land Rover Freelander og Huydai Santa Fe. Kia har plassert reservehjulet under bagasjeromsgulvet og har dermed kunnet plassere en topphengslet bakluke på bilen. I tillegg kan bakvinduet åpnes separat. Bilen kjennetegnes også ved kraftige skuldre i hele bilens lengde og store felter flater i sort plast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer