Nye Ford Mustang også til Norge

I dag skjer det noe meget spesielt: Ford har lansering av nye Mustang - i Europa!

VELKJENTE FORMER: Det er noe svært klassisk over den nye Mustangen - særlig sett fra denne vinkelen. Inspirasjonen fra 1964-originalen og 1967-oppdateringen -  udødeliggjort blant annet i filmen Bullitt med Steve McQueen, er tydelig. Foto: Lord Arnstein Landsem/Autofil
VELKJENTE FORMER: Det er noe svært klassisk over den nye Mustangen - særlig sett fra denne vinkelen. Inspirasjonen fra 1964-originalen og 1967-oppdateringen - udødeliggjort blant annet i filmen Bullitt med Steve McQueen, er tydelig. Foto: Lord Arnstein Landsem/Autofil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang skal Mustang importeres og selges gjennom Ford-nettverket i Europa.

Dette skjer kort tid etter at vi kunne vise dere denne store Ford-SUV-en, som også er en amerikaner som etter hvert skal selges i våre deler av verden.

Både nye Mustang og Ford Edge ble i dag vist for europeisk presse under et lanseringsarrangement i Barcelona.

Eksteriørbilder:

Retro-inspirert

Nye Mustang er noe kortere enn den utgående modellen. Den er også lavere, men litt bredere og med økt sporvidde. Bilen er altså bred, og har en lavere taklinje. Med den karakteristiske profilen - langt panser og kort «fastback»-hekk, den velkjente fronten og tredelte baklykter -, er den nye Mustangen meget tydelig inspirert av tidligere generasjoner.

Designerne har innrømmet at første generasjon fra 1964 har vært spesielt inspirerende. Den viderefører dermed stilen fra den eksisterende generasjonen, men med mer retro-preg.

På bildene er det kupéen, den såkalte fastback-versjonen, vi ser. Mustang kommer imidlertid også som kabriolet.

Vil du se nøyere på hvor inspirasjonen kommer fra, kan du se på denne herlige, nykonstruerte klassikeren. Gateway Classic Mustang bygget rundt 2011 en liten serie nye biler som var tro kopier av bilen som ble brukt i Bullitt-filmen fra 1968.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer