Nye Golf betydelig forbedret

Snart er den nye Golfen på plass i butikkene. Det er alltid spennende når en av Norges mest solgte biler gjennom tidene kommer i nytt opplag.

Publisert
Sist oppdatert

REYKJAVIK (DinSide Motor): Den nye generasjonen Golf nærmer seg butikkene i Norge, og vi regner med at mange vurderer nye Golf som sin neste bil. Golf står sterkt i Norge, og det vi kaller kompaktklassen går også ofte under navnet Golfklassen. Da vet alle hva vi snakker om. Ford Focus, Peugeot 308 og Toyota Auris må bare finne seg i at det er Golfen som setter standarden for disse bilene.

Første Golf kom i 1974 og fulgte på med nye modeller i 1983, 1991, 1997, 2003 og nå 2008. Golf er totalt produsert i 26 millioner eksemplarer, noe som er et ikke ubetydelig antall.

På veien

Foreløpig har vi kjørt nye Golf 1,4 med turbo og kompressor, 160 hestekrefter, 7-trinns DSG og utstyrsnivå Highline, ett av tre utstyrsversjoner.

Volkswagen Golf byr ikke på store overraskelser, og vi kaller den gjerne trygg og enkel. En herlig bil som takler både høy fart og ikke minst ekstremt dårlige grusveier på Island, der vår første testrunde foregår.

Sportsbilfølelse

Vi hadde også de nye demperne (DCC) med tre nivåer av sportslighet. Dette virker bra og kan gjerne anbefales til varierende veiforhold, eller behov for et sportslig oppsett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer