Nye Golf: Et sikkert kjøp

Vi har gitt nye Volkswagen Golf svært god kritikk i våre tester. Nå har Euro NCAP nok en gang funnet ut at den i tillegg er en meget sikker bil.

Nye Golf: Et sikkert kjøp
Publisert
Sist oppdatert

DinSide-lesere med god hukommelse vil huske at vi i oktober i fjor kunne fortelle at nye Volkswagen Golf hadde vært i ilden hos Euro NCAP, noe som gikk meget bra. Bilen oppnådde full score både i frontkollisjonstesten, sidekollisjonstesten og i stolpetesten. Det betød at Golf tangerte rekorden satt av Nissan Qashqai.

Testet etter nye kriterier

Siden Golf ble testet, har imidlertid Euro NCAP innført et helt nytt testregime, som ender opp med en enkelt stjernerekke (tidligere var det tre stjernerekker) Og fordi Golf er en svært viktig bil for Volkswagen, har den tyske bilprodusenten bedt Euro NCAP om å vurdere Golf etter de nye testkriteriene.

God nakkebeskyttelse

Og det skulle vise seg at Golf klarte seg meget godt denne gangen også. Blant annet oppnådde bilen 34,7 av 36 oppnåelige voksenbeskyttelse-poeng. 3,3 av Golf-poengene ble tildelt som følge av resultatene i den nye nakkeslengtesten, en test som skal simulere påkjørsel bakfra. Dette er det nest beste resultatet som er oppnådd siden Euro NCAP innførte whiplash-testen, der maks antall oppnåelige poeng er 4 (Volvo XC60 fikk 3,5 poeng).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.