Nye Kia Carens til Paris

En helt ny familiebil fra det koreanske merket ventes om ikke lenge. Spennende.

Tja, det var jo et snodig bilde Kia hadde valgt for å vise sin nye familiefrakter, men et visst inntrykk får man da. Designen får oss til å tenke på en litt strukket versjon av Ford S-Max. Foto: Kia
Tja, det var jo et snodig bilde Kia hadde valgt for å vise sin nye familiefrakter, men et visst inntrykk får man da. Designen får oss til å tenke på en litt strukket versjon av Ford S-Max. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dessverre for oss her på berget har Kia ikke fått den gode idéen det ville vært å gi den nye flerbruksbilen et nytt navn.

Teasers

Og hva slags påfunn er det å sende ut slike bilder når den nye modellen skal presenteres for første gang? Vi har sagt det før og gjentar det gjerne: Vi lar oss irritere av mange bilkonstruktøres policy med å erte publikum før lanseringer (bilder av bare en del av bilen, skisser som knapt nok ligner og så videre)...

Vi har prøvekjørt nye Kia cee'd

Ford-inspirert?

Men i det minste vises her hele bilen, og nå som vi har unnagjort klaging og syting: Førsteinntrykket er slett ikke dårlig. Vi aner muligens en inspirasjon fra Ford S-Max, men det er da heller slett ingen dårlig referanse.

Koreanerne på sikkerhetstoppen

Helt ny generasjon

Så mye mer om nykommeren får vi ikke vite i denne omgang, men skal vi dømme ut fra den koreanske bilprodusentens nyere historie, blir dette et helt annet og temmelig sikkert mye bedre produkt enn den utgående Carens.

Test av Kia Carens fra 2003


Lavere

Det vi får vite er at designen er såkalt Cab Forward, altså med førerplassen lenger fremme enn det som er tradisjonnelt. Dessuten er akselavstanden lengre enn på forgjengeren. Derimot er bilen noe lavere og nye Carens vil få større hjul.

Mer om bilen, og forhåpentlig vis bedre bilder, vil vi nok få når datoen for avduking nærmer seg. Kia annonserer at dette skal skje i Paris den 27. september, da det også skal holdes pressekonferanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer