Nye kompakte Chevrolet Aveo vises i Shanghai

Denne kompakte sedanen er et eksempel på General Motors' økende satsing på gjenbruk kombinert med markedstilpasning for globalt å bedre salg og økonomi - hvilket trengs sårt.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Chevrolet Aveo, som ble presentert i Shanghai nylig, er en videreutviklet søstermodell til amerikanske Aveo basert på Daewoo Kalos. Det er en kompakt sedan som skal lanseres i 120 markeder. I forhold til eksisterende Aveo har bilen fått et mer dynamisk utseende. Ønsket er å forsyne særlig de asiatiske markedene med en kompaktbil uten det typiske "billigbil"-preget som ofte henger ved disse produktene. Chevrolets merkeverdi skal ikke forringes i de voksende markedene - vi viste forleden et eksempel med den nye, spennende "kupé-SUV-en" T2X.

En Chevrolet fra GM Daewoo

Om ikke bilen heter Daewoo men Chevrolet, kommer den - som de nye Chevrolet-produktene hos oss - fra det koreanske General Motors-datterselskapet GM-Daewoo - i dette tilfellet etter videreutvikling i samarbeid med Shanghai-baserte Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC). Grunnlaget er altså tidligere Daewoo Kalos, som bygget på Giugiaros Flex-konsept og var en videreutvikling av Lanos. Aveo er et veldig bra eksempel på lokal tilpasning av et globalt produkt. Den kommer i mange varianter avhengig av markeder, med for eksempel forskjellige motorer ettersom bilen selges i Europa, i Asia eller i Nord-Amerika. I vårt fotoalbum (klikk på "store bilder") kan man sammenligne den nye "Kina"-Aveo-modellen med eksisterende Aveo i USA, og med Kalos sedan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer