Nye kraftige dieselmotorer i Avensis

I juni kan man endelig få kjøpt Avensis med kraftige dieselmotorer. I tillegg til dagens eneste variant med 116 hestekrefter kommer det nå også en 2,2-liters variant med 150 og 177 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert

HAMBURG (Dinside Motor):Den ekstra effekten er bra, og det kommer vi tilbake til. Det er utlippsverdiene på Toyotas system, som heter D-Cat, som er imponerende. D-Cat står for Diesel Clean Advanced Technology og sørger for sensasjonelt lave utslipssverdier for både hydrokarboner (HC), karbonmonoksid (CO), nitrogenoksider (NOx) og partikler (PM). D-Cat fantes tidligere på 2-literen med 116 hestekrefter som ble solgt i Tyskland og Storbritannia, men nå blir dette videreført til en ny motor med 2,2-liters slagvolum og 177 hestekrefter. Hovednyheten i D-Cat er katalysatoren DPNR (Diesel Particulate NOx Reduction System). Denne reduserer både PM, NOx, HC og CO samtidig. Utslippsreduksjonen av NOx og CO fra denne motoren er i tillegg kraftig. Dette systemet finnes kun på den største motoren med 177 hestekrefter og Toyota smykker motoren med tittelen: Verden reneste dieselmotor.

Kjøring

Det var i grunnen på tide at Toyota fikk på plass en sterk dieselmotor i Avensis. Motoren har 2,2-liters slagvolum og yter 177 hestekrefter ved 3.600 omdreininger. Dreiemomentet på 400 newtonmeter er på topp ved 2.000 til 2.600 omdreininger. Selv om den ikke når maksimalt dreiemoment før ved 2.000 omdreininger har Toyota klart å lage en motor med god respons. Viftebladene i turboen er elektrisk aktivert og dette sørger for god gassrespons, særlig i lave hastigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.