Nye kransekaketopper fra Mercedes

Mercedes slipper to nye flaggskip-modeller, SL 63 og SL 65 AMG. Voldsomme motorer og en ny girkassevariant står i fokus.

Publisert
Sist oppdatert

Det har gått en liten stund siden den ansiktsløftede utgaven av luksus-roadsteren ble presentert med et radikalt forandret oppsyn. Nå er også de to AMG-variantene klare, SL 63 og SL 65 AMG.

Kjent AMG-motor

SL 63 har den etter hvert så velbrukte AMG-maskinen på 6,2 liter og åtte sylindere under panseret. Effekten ligger helt oppe på 525 hestekrefter og dreiemomentet måler 630 newtonmeter. Det holder til 0-100-tid på 4,6 sekunder og en toppfart begrenset til 250 kilometer i timen.

Sammenlignet med den gamle kompressormotoren har den nye 6,2-literen en mer turtallsglad karakter. 63 AMG snurrer gladelig opp til 7.200 omdreininger før neste gir legges inn.

Sportsligere girkasse

Og det sørger en modifisert utgave av Mercedes syvstegede automatkasse for. Man har tatt utgangspunkt i en den vanlige syvtrinnsautomaten, men har byttet ut den ordinære momentomformeren med en flerplatekløtsj som skal sørge for en mer direkte og spontan forbindelse med motoren. For å opprettholde komfortnivået har man lagt til en torsjonsdemper som demper de verste rykkene. I tillegg har man forsynt girkassen med hele fire relativt selvforklarende kjøreprogrammer; Comfort, Sport, Sport + og Manual. I manuell modus går girskiftene 50 prosent raskere enn i komfortmodus, det vil si på 100 millisekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer