Nye krav til EU-kontrollen

Har du et kjøretøy som snart er veteran eller allerede er det? Da kan dette utgjøre store forskjeller for deg.

NYE REGLER: Fra oktober må alle biler som er mellom 30 og 50 år gamle inn til EU-kontroll hvert 5 år.  Foto: Fluid Images/RM Auctions
NYE REGLER: Fra oktober må alle biler som er mellom 30 og 50 år gamle inn til EU-kontroll hvert 5 år. Foto: Fluid Images/RM Auctions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gjøres for tiden både små og store endringer i reglementet for EU-kontrollen. I første omgang berører disse endringene veteranbileiere.

LES OGSÅ: Strengere EU-kontroll

Endring fra oktober

Fra og med oktober 2016 skal biler som er mellom 30 og 50 år gamle og registrert som bevaringsverdige kun fremvises til EU-godkjenning hvert femte år, skriver Motorbransjen.no (bak betalingsmur).

Tidligere måtte disse inn annethvert år, som for nyere biler.

Er veteranbilen din eldre enn 50 år slipper du videre kontroller, så sant den er registrert som bevaringsverdig.

- Det er viktig å presisere at de nye kontrollintervallene for eldre kjøretøy gjelder kjøretøy som er registrert som bevaringsverdige og har bruksbegrensning, dette skal fremgå av vognkortet, forteller Leif Halvorsen i Statens vegvesen.

- Det vil i praksis si at kjøretøy som ikke er registrert som bevaringsverdige og som har bruksbegrensning, kan fremvises for trafikkstasjon for å søke om å få kjøretøyet registrert med slike begrensninger dersom bileier ønsker dette, fortsetter Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer