Nye krav

Nå blir sikkerhetskravet strengere.

NYE KRAV: Regjeringen innfører et krav om forsterket konstruksjon i front av busser. Foto: Shutterstock
NYE KRAV: Regjeringen innfører et krav om forsterket konstruksjon i front av busser. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Fra 1. oktober innføres krav om forsterket konstruksjon i front av busser, skriver regjeringen. Det nye sikkerhetskravet skal gjøre at sjåføren og selve bussen er bedre beskyttet i en frontkollisjon.

- Det skal være trygt å kjøre buss på norske veier, både for passasjerer og for sjåfør. Vi har dessverre i løpet av de siste åra sett en rekke alvorlige frontkollisjoner hvor bussjåfører har blitt hardt skadet eller drept. Derfor innfører vi fra 1. oktober krav om at alle nye busser som brukes i løyvepliktig transport skal ha en sterkere konstruksjon i front, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Regjeringen skriver videre at de nye sikkerhetskravene følger opp tilrådning fra Statens havarikommisjon om å heve kollisjonssikkerheten i buss og forslag som har vært på høring.

Samtidig som regjeringen innfører nye krav, fortsetter arbeidet for bedre kollisjonssikkerhet i buss.

- Jeg er glad for at vi nå innfører krav som vil sikre bussjåførene våre bedre. Dette er et viktig første skritt for bedre kollisjonssikkerhet i buss, men arbeidet må fortsette. Derfor får Statens vegvesen i oppdrag både å vurdere ytterligere nasjonale krav og å gjennomføre nye initiativ for å påvirke det internasjonale regelverksarbeidet, forteller Nygård.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.