Nye Mercedes C-klasse ute og kjører

Under en merkverdig forkledning lurer den fremtidige Mercedes C-klasse - her på testing ute i snøen.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-teamet som har vært ute for å vinterteste den nye C-klasse hadde ikke spart på "sminken". Den svartkledde Mad Max-doningen som ble oppdaget av vår spionfotograf, et sted langt nord i Sverige, var forholdsvis ugjenkjennelig. Likevel kan vi nok anta at dette er den fremtidige mellomklasse-modellen fra Stuttgart.

Mest solgte Mercedes-modell

Ansett av markedet som det beste kompromiss mellom stjernens prestisje og lommebokens kapasitet, er C-klassen den mest solgte av Mercedes' modeller. Den er derfor strategisk meget viktig, og en ny C-klasse må forberedes meget grundig. Tiden for å erstatte den nåværende modellen nærmer seg; salget er synkende - et sikkert tegn på at modellsyklusen nærmer seg slutten. I Norge ble det i årets to første måneder registrert 107 nye biler (dertil kommer 189 bruktimporterte), ned fra 146 året før. I Tyskland selges det riktignok flere tusen av dem hver måned, og C-klasse lå fortsatt på femte plass på salgsstatistikken, men nedgangen i januar var likefullt på 12,5 prosent fra 2004.

Samme størrelse, nytt utseende

Det er med andre ord ingen overraskelse at Mercedes nå er i test-fasen for den fremtidige modellen. Det ser ut til at denne kommer til å være omtrent på samme størrelse som den utgående modellen. Utseendet derimot vil nok endre seg betydelig. I stedet for de doble frontlyktene vi kjenner i dag vil bilen være utstyrt med avlange lykter som nye B- R- og S-klasse. For å markere prestisjenivået vil hekken, på samme måte som på nye S-klasse, etterligne Maybach-stjerten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer