Nye Mercedes CLA-klasse offisiell

Husker du den oppsiktsvekkende konseptbilen Concept Style Coupé? Vel, Mercedes setter den i produksjon.

NYE MERCEDES CLA: Sett ovenfra ser den mer klassisk ut, men dette er ikke desto mindre en ganske revolusjonerende - og hyper-moderne - Mercedes. Den er basert på en forlenget A-klasse-plattform og er dermed forhjulsdrevet med tverrstilt motor. Firehjulsdrift vil bli tilgjengelig - et helt nytt system hos Mercedes med fullvariabel momentfordeling. Modellen på bildet er en Mercedes-Benz CLA 220 CDI. Foto: Daimler
NYE MERCEDES CLA: Sett ovenfra ser den mer klassisk ut, men dette er ikke desto mindre en ganske revolusjonerende - og hyper-moderne - Mercedes. Den er basert på en forlenget A-klasse-plattform og er dermed forhjulsdrevet med tverrstilt motor. Firehjulsdrift vil bli tilgjengelig - et helt nytt system hos Mercedes med fullvariabel momentfordeling. Modellen på bildet er en Mercedes-Benz CLA 220 CDI. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt, ungdommelig, sporty - adjektiver svært mange ikke tradisjonelt forbinder med Mercedes-Benz. Bilen vi ser her er nok en etappe på den lange veien mot en modernisering av merkets image. Eller en bil også for de som aldri tenkte å kjøre Mercedes.

Image-fornyelse

Det er ikke noe vi finner på, ei heller kan gå god for. Ordene kommer fra Mercedes, som selv sier det i pressemeldingen de har sendt ut i forbindelse med lanseringen av den nye modellklassen sin - CLA. (Salgs- og designsjefen, Gorden Wagener, sier: – CLA er en stil-opprører (style rebel).)

Det de har gjort her er å overføre CLS-ideen til kompaktsegmentet ved å designe og bygge en kupé-lignende sedan, basert på sin nye plattform for forhjulsdrift (eller firehjulsdrift). Denne teknologien har vi stiftet bekjentskap med i nye A-klasse. Og det var et bekjentskap vi satte stor pris på.

Her banker Mercedes Audi og særlig BMW grundig

Audi-konkurrent

Men CLA er en størrelse over; dette er en bil i premium-mellomklassestørrelse, altså på nivå med Mercedes' egen C-klasse (bakhjulsdrevet per i dag), BMW 3-serie (idem) og Audi A4/A5. Den er nemlig 463 centimeter lang, 178 centimeter bred og 144 centimeter høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer