Nye ML: Stor, tøff og komfortabel

Vi misunner ikke dem som har kjøpt seg Mercedes M-klasse det siste året. Dagens ML blekner nemlig sammenlignet med andre generasjon, som er et stort sprang fremover for Mercedes-Benz.

Publisert
Sist oppdatert

NICE (DinSide Motor): Egentlig er det bare én stor ulempe ved nye ML, eller M-klasse som modellen ofte kalles - inngangsbilletten blir dyrere. Mens utgående ML 270 CDI starter på 684.000 kroner, må du belage deg på å punge ut med minst 782.000 kroner hvis du har ambisjoner om å bli eier av en splitter ny ML 280 CDI.

Større motor - økte avgifter

Den økte innstegsprisen har sammenheng med at en helt ny 3,0 liters dieselmotor som yter 190 hestekrefter erstatter dagens 2,7-liter, som yter 163 hester. Dermed øker effekt- og slagvolumavgiftene med drøye 50.000 kroner. I tillegg leveres nye ML 280 CDI med automatgir som standardutstyr, i motsetning til dagens 270 CDI som leveres med manuell girkasse.

Liten prisstigning for ML 350

Med disse to poengene i mente, er prisøkningen fra Mercedes-Benz relativt moderat, noe som blir tydeligere hvis vi kikker nærmere på den rimeligste bensinversjonen; ML 350 (272 hk). Nye ML 350 koster 935.000 kroner, bare et par tusen kroner mer enn utgående ML 350 (245 hk). Dette til tross for at nye ML 350 har en kraftigere motor og er en langt større bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer