Nye Octavia: Opp en klasse

Nye Skoda Octavia gir et solid inntrykk og har mange sterke sider å spille på. Samtidig har bilen vokst seg stor nok til å utfordre mellomklassebilene.

Publisert
Sist oppdatert

SANDERSTØLEN (DinSide Motor): Dagens Skoda Octavia ble introdusert i 1996 og var den første modellen som ble lansert etter Volkswagen-konserets overtakelse i 1991. Skoda Octavia ble umiddelbart en europeisk suksess, noe som ikke bare skyldtes aggressiv prising. Under utviklingen av den nye bilen hadde nemlig Skoda hatt nærmest fri tilgang på Volkswagen-konsernets teknologi og delelager.

Positiv overraskelse

Skoda benyttet seg til gangs av denne muligheten og kunne til slutt presentere en bil som overgikk de flestes forventinger. Octavia var rett og slett en svært god bil, som ikke sto mye tilbake for konsernslektningen Golf. Når Octavia i tillegg kunne by på mer plass enn sin fetter og svært rimelig ekstrautstyr, ble Octavia en vinner. I toppåret 2000 ble det solgt drøye 2.100 Octavia, noe som sørget for at bilen havnet på 12. plass på den norske bestselgerlisten. Siden har salget gått noe ned, men i snitt har det blitt solgt 1.500 Octavia årlig de siste tre årene.

Opp i mellomklassen

Denne uken lanserer Skoda-importøren en helt ny Octavia her i landet. Nye Octavia har vokst i alle retninger, blant annet har bilen blitt 457,2 centimeter lang (+6,5 cm) og 176,9 centimeter bred (+3,8). Dette har resultert i bedre innvendig plass, noe som kommer både forsete- og baksetepassasjerer til gode. Samtidig har bagasjerommet blitt enda større og rommer nå hele 560 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer